Konkurranse for gatekultur engasjerer mot tagging

Oslo kommune; Taggefri: Streetcorner 2014

Konseptutvikling • Visuell profil • Event • Digitalt • Sosiale medier

Dialog kan endre holdninger

 

Oslo kommune ønsker å redusere omfanget av tagging, og styrke ungdoms bevissthet om at det kreves felles innsats for å oppnå en ren og trivelig by.

 

Kommunen ønsker å engasjere byens ungdom mot tagging, men uten den autoritære pekefingeren, og trusler om straff og bøter. Taggefri Oslo har tatt høyde for at motivet bak tagging ikke er et ønske om å drive hærverk, men at det handler om andre ting som; spenning, identitet, kreativitet og samhold. De vil ta tak i de positive intensjonene som ligger bak tagging, og starte en engasjerende og inkluderende dialog med ungdommen.

Dans, skating og musikk

Taggefri Oslo vil gi ungdom en mulighet til å vise frem sine kreative sider, både i bybildet, og der de tilbringer mest tid: i digitale og sosiale medier.

Det ble laget en Facebook-app, hvor ungdom mellom 13 og 18 år kunne sende inn YouTube-klipp av seg selv og delta i konkurransen. En håndplukket fagjury i hver kategori vurderte frem finalister. I tillegg kunne man stemme frem sine favoritter på Facebook. Finalistene ble plukket ut for å opptre på ulike finalearrangementer i Oslo sentrum: Dans på Stortorget, Skating på Rådhusplassen og Musikk på Egertorget.

Gatesmart profil

Den visuelle profilen ble utviklet med et ungt og urbant formspråk for umiddelbart å kunne identifisere sjanger og målgruppe. Profilen ble implementert i både analoge, digitale og sosiale kanaler.

For en målgruppe hvor kredibilitet står høyt, var det i tillegg vel så viktig å ha en anerkjent fagjury i hver kategori som løftet troverdigheten og sikret kvaliteten gjennom hele prosessen. Den håndplukkede fagjuryen definerte på mange måter også profilen.

14_streetcorner_t_skjorte_v2

Stipend til vinnerne

Vinneren i hver kategori mottok et utviklingsstipend på kr 15 000,- av Oslo kommune som et nyttig bidrag til videre satsning, og en velfortjent anerkjennelse for egen innsats.

Se lignende prosjekter